ACTEERSCHUUR

les

Toneelles voor jou

Wist je dat toneelspelen niet alleen heel erg leuk is om te doen, maar het je ook helpt om bijvoorbeeld minder verlegen te zijn? Of als je vaak heel boos bent, kun je leren hoe je daar beter mee om kunt gaan. Misschien vind je het lastig om samen te spelen? Ook dat leer je bij toneel.
Het is ook erg handig als je een spreekbeurt of boekbespreking moet houden, want je leert hoe je je stem moet gebruiken, hoe je moet kijken en bewegen als je spreekt voor een groot publiek.
En natuurlijk is toneel- en dramales superbelangrijk als je later acteur of actrice wilt worden bij het toneel of voor televisie en film!

Hoe ziet een drama- of toneelles eruit?

We doen verschillende dingen. We beginnen altijd met een opwarming. Daarbij maak je je lichaam en stem los.
Daarna doen we samen een oefening. Dan zijn we genoeg opgewarmd voor het echte werk.
Je gaat met een klein groepje een opdracht voorbereiden en oefenen. Die mini-uitvoering laat je daarna aan je publiek (je medeleerlingen) zien. Zo sluiten we de les af.
Je leert bij de Acteerschuur ook hoe je een toneelstuk kunt maken met alles wat daarbij hoort. Zoals decor, kostuums, rekwisieten, licht en geluid. Aan het eind van de cursus geven we een voorstelling voor ouders en familie.Deel deze pagina met je vrienden. Hoe meer mensen, hoe leuker!

© 2015 Acteerschuur algemene voorwaarden