ACTEERSCHUUR

scroodgeradio

Klassen

Bij drama gaat het om een specifieke vorm van spel: dramatisch spel oftewel ’doen-alsof-spel’. Dit is opgenomen in kerndoel 54 taal en spel. Het vak drama heeft raakvlakken met de kunstvorm theater. Bij drama gaat het erom dat kinderen de expressiemogelijkheden van stem, taal, houding, beweging en mimiek leren kennen en toepassen. In drama verbeelden ze gevoelens, ideeën, gebeurtenissen en personages. Leren door middel van spelsituaties met anderen te communiceren. Drama hoort er dus helemaal bij op school. Maar:

  • Wilt u eens iets anders dan de voorgekookte musical?
  • Ziet u er ieder jaar weer tegenop?
  • Of vindt u drama geven ontzettend leuk en wilt u uw vaardigheden verdiepen?

Drama op school

Wij verzorgen dramalessen bij u op school. U kunt als docent nou eenmaal niet van álle markten thuis zijn. Dat hoeft ook niet, wij ondersteunen of geven uw dramalessen graag. In overleg met u, zoals u het hebben wilt.

Voorstelling

Drama op school kan op vele manieren. Een vast uur in de week voor een hele klas. Of als een keuzevak waarbij een aantal leerlingen uit verschillende klassen deelnemen. Een workshop van een aantal lessen over een paar weken verspreid of juist in één week gegeven. In alle gevallen werken we toe naar een kleine voorstelling die gegeven kan worden op school. Neem voor vragen of specifieke wensen gerust contact op!Deel deze pagina met je vrienden. Hoe meer mensen, hoe leuker!

© 2015 Acteerschuur algemene voorwaarden